Marian Vanghelie a lansat acuzații împotriva procurorilor care i-ar fi cerut să facă denunțuri, printre care Mircea Geaonă, Traian Băsescu, și, în acest fel, să i se mai reducă din pedeapsă. Declarațiile au fost făcute după ce a fost condamnat la 11 ani și 8 luni pentru luare de mită.

„Totul era pe golăneală”, a spus Marian Vanghelie despre discuțiile cu procurorii. În plus, a acuzat că presiunile erau mari pentru a face denunțuri și că acestea ar fi fost făcute la comanda lui Maior, Coldea și Kovesi.

Întrebat câte persoane i s-ar fi cerut să denunțe, Vanghelie a spus că erau „mulți, un listing complicat (..) Pe Geoană l-au vrut cel mai mult”, a spus Vanghelie, joi seară, la un post TV.

Fostul primar al Sectorului 5 a adăugat că pe această listă cu nume dorite de procurori s-ar fi aflat și Traian Băsescu, dar nu avea ce să spună despre el: „N-aveam ce, în afară de niște discuții…”.

Citește și Marian Vanghelie spune că l-a avertizat pe Traian Băsescu despre acțiunile lui Coldea – Ce relație a avut cu fostul președinte și cu EBA

Marian Vanghelie a enumerat și câteva nume, despre care a spus că ar fi cerut să fie controlat: „Maior, Coldea, Kovesi, Ponta, Oprea și încă alții pe lângă ei, erau toți pe mine, eram sufocat”.

„Cât au vrut să mă păcălească să-l prindă pe dl Geoană”, a afirmat Marian Vanghelie, descriind ce i-au propus procurorii în schimbul denunțurilor. 

„Mi-aduceți directorii de la Primărie, le dăm o parte din faptele astea. Eu sunt acuzat de abuz în funcție că i-am pus pe funcționari să facă, dar abuzul nu mai există. Mi-aduci 2-3, încercăm să înregistrăm aici. După care ne dai 2 persoane, Geoană și altcineva, după care mai faci 2 ani (…) mai pe paradeală”, a relatat Vanghelie, adăugând că era „o șmecherie ordinară”.

Citește și Marian Vanghelie NEAGĂ acuzațiile pentru care a fost condamnat la 11 ani și 8 luni cu executare – Ce spune despre ȘPAGA de 30 de milioane

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentDecizia DIICOT în dosarul blocării metroului. Ancheta a fost extinsă
Articolul următorJudecătoria sectorului 5: Lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate drepturile la sănătate și la apărare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.