La Tribunalul Capitalei este termen în procesul lui Liviu Dragnea în dosarul vizitei în Statele Unite ale Americii, astăzi fiind primul termen, la ora 13.00.

Tribunalul București a stabilit un nou termen în dosarul (14451/3/2021) în care Nicolae-Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD, a fost trimis în judecată în dosarul vizitei sale în SUA, în 2017, la Ceremoniei de învestire a lui Donald Trump, fostul președintelui SUA.

La termenul anterior, instanța a acordat un nou termen în dosar, faţă de imposibilitatea medicală de prezentare a apărătorului ales al lui Dragnea.

În prezenta cauză, Liviu Dragnea este acuzat de trafic de influență (două fapte) și de folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Fostul lider al social-democraţilor a fost trimis în judecată pe data de 17 mai.

Procurorii DNA îl acuză pe Dragnea că a primit foloase necuvenite pentru el şi pentru partid de 400.000 de dolari. Banii ar fi acoperit vizita pe care a făcut-o în SUA în ianuarie 2017 pentru ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump, care câştigase alegerile prezidenţiale.

Conform datelor puse la dispoziție de portalul instanțelor de judecată, judecătorii care au formulat cereri de abținere de la soluționarea dosarului au fost: Cătălina Cruceru, Georgescu Ashemimry Violeta Elena, Marius Iulian Joița și Mihaela Lavinia Cîrciumaru.

Și judecătoarea Amalia Andone-Bontaș a formulat cerere de abținere, însă solicitarea acesteia a fost respinsă.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentMOTIVAREA în cazul moţiunii de cenzură depusă de USR şi AUR: CCR nu poate decide dacă listele de semnături prezintă ştersături sau sublinieri
Articolul următorLovitură la vârful CASTEL FILM: acționarul majoritar al companiei, Vlad Păunescu, pus sub acuzare de DIICOT. Sechestru pus de procurori – acuzații extrem de grave

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.