Liderul ALDE Brașov, fostul primar de la Cristian şi un funcţionar public au fost condamnaţi definitiv de instanţă la închisoare.

Conform RADOR, aceştia sunt acuzaţi de infracţiuni de corupţie, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Persoanele condamnate de magistraţi sunt fostul primar din Cristian, Dragoş Serafim, Ionică Anuţoiu, coordonatorul ALDE Brașov, precum şi un funcţionar public al Primăriei Cristian.

Cea mai mare pedeapsă o are Ionică Anuţoiu, de 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Asta pentru că a încălcat legea în perioada de probă de la o altă condamnare. Într-un alt dosar, el este judecat pentru lovituri cauzatoare de moarte şi a primit o condamnare de 4 ani de închisoare cu suspendare, astfel că pedepsa finală a fost contopită. În acel dosar, omul de afaceri îşi susţine, în continuare, nevinovăţia. Joi 9 decembrie, acesta a fost ridicat de la domiciliul său din Cristian și condus în arest.

Fostul primar de la Cristian, Dragoş Serafim, a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare. Este acuzat de fals intelectual, abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei.

Funcţionarul public B.B.C. a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

În dosarul în cauză este vorba despre două capete de acuzare: instigare la fals intelectual și instigare la abuzul în serviciu săvârșit de fostul primar PSD al comunei Cristian, instigat de Anuțoiu. Deși secretarul primăriei s-a opus vehement semnării unui aviz pentru executarea unei lucrări de asfaltare la o stradă din comuna Cristian, act conceput chiar la sediul firmei lui Anuțoiu, și nu în sediul primăriei de către angajați specializați, așa cum ar fi fost firesc, demersurile ilegale ale inculpaților au continuat. Procurorii au intrat pe fir, au făcut anchetă și au trimis în judecată, din cauza unui prejudiciu de 29.000 de lei la bugetul primăriei pe cei trei inculpați.

Ionică Anuțoiu fusese numit, în septembrie, de Călin Popescu-Tăriceanu drept șef interimar la ALDE Brașov, cu toate că era condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru lovituri cauzatoare de moarte, victima fiind o colaboratoare a sa, mamă a doi copii.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentCulisele Statului Paralel: Cine a inițiat proiectul de lege privind INTERCEPTAREA mesaje pe rețelele și aplicații
Articolul următorStelian Ion: ”Îi solicit ministrului Cătălin Predoiu să nu încerce să inducă în eroare oficialii europeni!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.