Marius Dănuţ Caraşol, fostul președinte al companiei de stat Transelectrica, acuzat că şi-a falsificat diploma de studii, a fost condamnat la doi ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. A fost pus sub acuzare pentru infracțiunile de înşelăciune şi uz de fals. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Sector 1 și nu este definitivă.

”Solutia pe scurt: (…) condamnă pe inculpatul CARAŞOL MARIUS DĂNUŢ la pedeapsa închisorii de 2 (doi) ani, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. (…)  condamnă pe inculpatul CARAŞOL MARIUS DĂNUŢ la pedeapsa închisorii de 1 (unu) an, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals”, se arată în minuta deciziei luată de instanța de fond.

După contopirea pedepselor, Carașol a fost condamnat la doi ani închisoare, și a fost adăugat sporul de opt luni închisoare, o treime din celelalte pedepse ale închisorii. Magistrații au dispus ca pedeapsa să fie una cu suspendare și cu un termen de supraveghere de patru ani

Carașol a fost acuzat că a depus o diplomă falsă în dosarul pe baza căruia a devenit președintele Transelectrica. Conducerea Universității Politehnica București, cea care purta antetul diplomei falsificate, a arătat că la data la care a fost emisă presupusa diplomă, instituția de învățământ folosea alte elemente grafice. Prejudiciul în acest caz a fost stabilit de procurori la peste 460.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here