Fostul şef al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a respins acuzațiile lansate de fostul șef al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, la adresa tatălui său, într-un interviu în exclusivitate acordat Ancăi Alexandrescu, la Culisele Statului Paralel. Georgescu a afirmat că nimic din ceea ce a spus Constantinescu nu este adevărat. 

„Îl compătimesc pe Nicușor Constantinescu, este într-o situație grea. Nu-l cunosc și nu l-am cunoscut vreodată. Cu atât mai mult, sunt convins că nu-l cunoaște nici pe tatăl meu, care a avut o cariera exemplară, evidențiată și în misiunile Consliului European, în perioada de preaderare la Uniunea Europeană. Tatăl meu este colonel în rezervă și nu a activat niciodată în cadrul Securității Statului. Este hilar și ridicol să spui că cineva a deținut sau deține arhiva Securității. Afirmațiile domnului Nicușor Constantinescu sunt delațiuni flagrante, care nu au nicio legătură cu realitatea și nicio susținere. Îmi rezerv dreptul de a acționa în instanță, în apărarea dreptului la viață privată al subsemnatului și al familiei mele pentru afirmație mincinoasă și neprobată făcută în emisiunea dumnevoastră,” a transmis fostul șef al ANI, Horia Georgescu, într-un drept la replică transmis realizatoarei emisiunii Culisele Statului Paralel, Anca Alexandrescu.

În cadrul interviului acordat pentru Culisele Statului Paralel, Nicușor Constantinescu a afirmat că tatăl lui Horia Georgescu ar fi fost ofițer de Securitate și că în 1987, după revoltele muncitorești de la Brașov, ar fi „luat arhiva Securității și a mutat-o la penitenciarul Codlea, gestionând-o atât până la căderea regimului Ceaușescu cât și după”. 

Atenționat de realizatoarea Anca Alexandrescu asupra faptului că trebuie să dovedească afirmațiile, fostul președinte al CJ Constanța a afirmat că are

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentMinistrul Justiției, Stelian Ion, sesizează Comisia de la Veneţia pe desfiinţarea SIIJ
Articolul următorAvocatul Poporului, la „Legile Puterii”, despre restricțiile care nu apar în Monitorul Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.