Medicul orădean Vasile Sălăjan, fostul șef al Serviciului de Expertiză medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Bihor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru luare de mită în formă continuată. 

 

Potrivit procurorilor, în doar 25 de zile lucrătoare, medicul a primit șapgă peste 90.000 lei și aproape 18.000 de euro, de la aproape 500 de pacienți. Mita a fost primită în mod direct sau printr-un intermediar.

„În perioada 11 mai – 15 iunie 2015 (25 zile lucrătoare), inculpatul Sălăjan Vasile, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, în mod direct și prin intermediar, de la 491 de pacienți, suma totală de 90.370 lei, 17.760 de euro și alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuțiile sale de serviciu.
Concret, aceste foloase ar fi fost primite de către medic în legătură cu: emiterea unor decizii medicale asupra capacității de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori emiterea deciziei medicale asupra capacității de muncă”, arată procurorii DNA, într-un comunicat.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin lui VAsile Sălăjan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză și de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani, circa 7.000 acțiuni și un imobil.

Sursa: Realitatea de Bihor

Articolul precedentVIDEO Moș Crăciun, întâlniri online magice cu copiii
Articolul următorSuspecții din dosarul „șpagă în spitalele Covid” rămân în arest! Curtea de Apel le-a respins contestațiile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.