Fostul director al Penitenciarului Baia Mare, Chiș Horia Ștefan, și Kozma Angela Carmen, psiholog în cadrul aceleiași instituții, au fost reținuți de luni de procurorii DNA Cluj, pentru folosire abuzivă a funcției în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă și șantaj, toate în formă continuată, respectiv pentru șantaj în formă continuată.

 

 

Potrivit procurorilor, în perioada 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, Chiș Horia Ștefan ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofițer de poliție, favoruri de natură sexuală, prevalându-se și profitând de situația de autoritate și de superioritate asupra victimei.

„Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relație extraprofesională cu inculpatul Chiș Horia Ștefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale.
Actele de violență s-ar fi produs chiar in biroul directorului.
Ulterior, în perioada 30-31 mai 2022, pentru a evita eventualele consecințe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare și destituirea din funcție, precum și posibile urmări pentru situația sa familială, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să nu sesizeze Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), amenințând că atât victima, cât și penitenciarul vor avea de suferit”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii spun că, în acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susținut și de Kozma Angela Carmen, psiholog în cadrul penitenciarului.
„Mai mult de atât, la data de 7 iunie 2022, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi amenințat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromițătoare pentru distrugerea credibilității acesteia”, mai subliniază anchetatorii.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 22 noiembrie 2022, suspecții Chiș Horia Ștefan și Kozma Angela Carmen urmează să fie prezentați Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentDecizie definitivă a ICCJ: Starea de alertă a fost prelungită ilegal. Certificatul verde, inutil
Articolul următorVIDEO Percheziții în mai multe județe ale țării! Acuzații de șantaj, lipsire de libertate, violență, distrugere și constituirea unui grup infracțional organizat! 40 de persoane duse la audieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.