Cei care au detonat bancomatele de la Tulucești și Ivești au fost prinși.

Procurorii DIICOT din cadrul Serviciului Teritorial Galați au prins în flagrant patru bărbați, autorii jafurilor de luna trecută, de la bancomatele din Liești și Tulucești. Aceștia acționau după o nouă metodă, popularizată în ultimul timp, detonând fanta bancomatului. Cei patru au fost prinși în localitatea Vulturu, județul Vrancea. În urma flagrantului au fost făcute mai multe percheziții.

A fost pus la dispoziție și un elicopter al MAI.

„În cursul acestei dimineți, în jurul orei 3, polițiștii Serviciului Investigații Criminale (SIC) din cadrul IPJ Galați, sub coordonarea procurorilor DIICOT, Serviciul Teritorial Galați, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale (DOS) și al Direcției Investigații Criminale (DIC), au surprins în flagrant patru bărbați în timp ce încercau să sustragă bani dintr-un bancomat situat într-o agenție bancară din comuna vrânceană Vulturu, folosind în acest scop substanțe explozive. Persoanele în cauză au încercat să fugă, dar au fost imobilizate la fața locului și ulterior conduse la sediul poliției pentru audieri. Cei patru bărbați sunt bănuiți că în perioada septembrie – octombrie a anului în curs, folosind substanțe sau materiale explozive ar fi distrus două bancomate situate în comunele gălățene Tulucești și Liești și un bancomat situat în comuna vrânceană Păunești, reușind să sustragă suma de 130.000 de lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat în formă continuată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor în formă continuată. Totodată în cursul acestei dimineți, polițiștii gălățeni, sub coordonarea procurorilor DIICOT, Serviciul Teritorial Galați, au pus în executare 12 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Galați, ocazie în care au identificat și ridicat mai multe bunuri, care pot constitui probe în această cauză.

 

Articolul precedentÎncepe judecata în dosarul crimelor de la Caracal
Articolul următorPercheziții ale ofițerilor Centrului Național Anticorupție din Republica Moldova la consulatul de la București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.