Elena Udrea rămâne în arest în Blagoevgrad, Bulgaria. Procesul a fost amânat. Fostul ministru al Turismului a cerut magistraților să rămână în Bulgaria și să respingă solicitarea de extrădare. Ea a motivat că se simte persecutată în România. Termenul pentru rejudecare este 19 aprilie, ora 14.30.

„Aveți ocazia să scrieți istorie, să arătați că Bulgaria este peste România în materie de justiție”, le-a spus Elena Udrea judecătorilor”, miercuri. Ea a cerut azil politic în Bulgaria și anularea mandatului de arestare.

Judecătorii din Bulgaria cer informații din România, în cinci zile, despre închisoarea în care a stat Elena Udrea. Aceasta a acuzat un tratament inuman în penitenciarele din România și a spus că a fost amenințată cu moartea în timpul arestului pe teritoriul României.

Elena Udrea a contestat arestul preventiv din Bulgaria. Ea a fost reţinută în Bulgaria, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile româneşti.

Elena Udrea a plecat din țară în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, respingând astfel recursul în anulare formulat de avocatul acesteia, Tudorel Toader, fostul ministru al justiției.

Aceasta a fost condamnată, definitiv, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență în dosarul Gala Bute.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentDIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate: infracţiuni de trafic de persoane şi viol
Articolul următorJudecătorul Cristi Danileț este propunerea USR pentru Curtea Constituțională

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.