Principalul suspect în cazul dublei crime de la Iași, studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, ar fi refuzat să meargă la casa în care locuiau cele două victime, pentru a vedea ce s-a întâmplat după ce nu mai răspundeau la telefon.

El i-ar fi spus unui martor că nu vrea să se întoarcă la casa respectivă.

„În seara de 8 decembrie 2021, inculpatul s-a deplasat la locuinţa victimei Jiynah Youssef, unde, aşa cum reiese din declaraţia unor martori, ar fi venit mai mulţi prieteni din anturajul său. Participarea inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi la această petrecere este certă, fiind susținută de o fotografie pe care victima i-a trimis-o unui prieten. Totuși, judecătorul reţine că, deşi inculpatul a susținut că, la locuința victimelor, au fost mai multe persoane, probele administrate până în acest moment par a susţine că singurul musafir din acea seară a fost el. Inițial, inculpatul i-a spus că ultima dată a văzut victima într-un club.

 

Deşi i-a spus martorului că ştie unde locuieşte victima, când i s-a solicitat să se deplaseze la locuinţa acesteia pentru a vedea ce s-a întâmplat, a refuzat, pe motiv că nu îşi aminteşte adresa cu precizie. Mai apoi, acesta a susținut că nu vrea să se întoarcă, pentru că acolo ar fi un câine rău de care îi este frică”, au subliniat magistrații ieșeni.

Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins contestația formulată de Ahmed Sami El Bourkadi la prelungirea arestării preventive. Inițial, măsura fusese prelungită de Tribunalul Iași. În fața judecătorilor, principalul suspect al crimei din Moara de Vânt și-a susținut nevinovăția. Acesta a spus că a participat la o petrecere, alături de mai multe persoane, în vila din Moara de Vânt. Totuși, el a afirmat că nu a agresat pe nimeni.

 

Mai mult, apărarea s-a axat și pe declarațiile făcute de unii martori din dosar, care au afirmat că au văzut pe 8 decembrie 2021 un bărbat înalt pe aleea de la casa victimei, un tânăr despre care a apreciat că ar fi putut avea chiar şi 1,90 m, fapt ce ar explica provenienţa unor pantofi marca Armani, urmă identificată la locuinţa victimelor.

Pe de altă parte, procurorii ieșeni au contrazis afirmațiile făcute de Ahmed Sami El Bourkadi. Apărarea a susținut chiar că, în acest caz, ar fi vorba despre o potențială crimă cu caracter religios.

„Ambele victime prezintă secţionarea vertebrei C7, Yousef are o singură leziune la faţă, iar Vanessa are 9, ceea ce denotă intenţia de desfigurare. Nu s-a identificat mobilul acestor crime, iar inculpatul nu avea motiv să facă acest lucru pentru jaf, pentru obţinerea de bunuri. Inculpatul şi familia sa au o situaţie materială foarte bună. Apărarea consideră că organele judiciare greşesc abordând crima în contextul gândirii europene. Apărarea consideră că loviturile aplicate victimelor nu sunt aleatorii, ci specifice crimelor de onoare, cazuri care sunt multiple pe rolul CEDO. Victima nu avea o viaţă conformă religiei sale, trăia în concubinaj cu o româncă creștină, deşi provenea dintr-o familie tradiționalistă. O martoră precizează că, la locuinţa acestuia, se consumau băuturi alcoolice şi ştia de la Vanesa că acolo se consumau şi substanţe etnobotanice. Potrivit versetului 17:33 din Coran, este interzis să fie ucis cineva, cu excepţia cazului în care cauza este justă, numărul 17 având semnificaţia chemării la dreapta credinţă”, a precizat apărarea în fața instanței.

Totuși, procurorii au contrazis acest aspect.

 

„Aceste susţineri, fără un fundament probator, sunt doar speculaţii care nu pot dilua bănuiala rezonabilă că inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi ar putea fi autorul faptelor cercetate”, au spus anchetatorii.

„În Italia, suspectul a schimbat hotelurile…”

Oamenii legii au adăugat că, după revenirea din data de 8 decembrie 2021, la locuinţa sa, Ahmed Sami El Bourkadi părăseşte din nou locuinţa împreună cu iubita sa, Imane El Andraoui, mergând pe jos spre zona Piaţa Unirii, până la farmacia Ropharma, deschisă non stop, pentru a lua bandaje, aruncând într-o pubelă de pe traseu hainele cu care s-a întors de la locuinţa victimelor. De asemenea, la ajungerea la Aeroportul Iași, el și iubita lui ar fi fost agitați.

„Din imaginile anterioare intrării în aeroport, se constată că sunt în stare de tulburare, Imane este agitată, inculpatul o consolează şi o linişteşte. Pe parcursul sejurului la Roma, deși cazaţi la acelaşi hotel, din data de duminică, 12 decembrie 2021, inculpatul se decazează şi merge la alt hotel. Odată cu mutarea la alt hotel, îşi schimbă şi cartela de telefon, se tunde şi îşi rade barba, schimbându-şi fizionomia”, au spus procurorii ieșeni, citați de BZI.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedent53 de percheziții în Ilfov şi alte judeţe la persoane care au luat ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului
Articolul următorPercheziții DNA la Primăria Capitalei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.