„FRĂȚIA INELELOR”

Episodul 5

PAMFLET

         În luna aprilie 2015, în timp ce îmi desfășuram activitatea ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, s-a prezentat denunțătorul de serviciu Cosma Vlad Alexandru care, “constrâns moral” fiind așa după cum declară, mi-a adus la cunoștință că are intenția de a formula un denunț în legătură cu modul în care Ghiță Sebastian Aurelian a corupt alegătorii din Republica Moldova, respectiv pe cei cu cetățenie română cu drept de vot, cu ocazia alegerilor organizate în România în anul 2014, având ca obiect campania prezidențială în care candida din partea PSD Victor Ponta.

         Inițial i-am spus acestuia să meargă la DNA ST Ploiești să formuleze denunțul cu pricina dar a afirmat că se teme de Ghiță Sebastian Aurelian și de Victor Ponta și dacă ar face denunț acolo Ghiță și-ar da seama cine l-a denunțat pentru că, după afirmațiile sale, profitând de starea bahică a acestuia a sustras un document olograf scris de acesta.

         De asemenea, teamă fiindu-i, mi-a solicitat să îi protejez identitatea iar acum îmi permit să dezvolt acest subiect pentru că protecția identității a fost ridicată iar dosarul este public.

         Și pentru că nu intenționez să ascund adevărul am avut un martor direct, ofițer de poliție judiciară acesta a declarat în faza de urmărire penală că: „ a fost de față atunci când Cosma Vlad Alexandru a purtat discuții cu procurorul Negulescu Mircea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și a formulat denunț împotriva lui Ghiță Sebastian Aurelian, Cosma Vlad Alexandru fiind acela care a prezentat procurorului Negulescu Mircea documentul olograf scris de Ghiță Sebastian și tabelul cu persoane din Republica Moldova, documente care se aflau în posesia lui și al căror conținut chiar el l-a explicat; acesta a denunțat și a dat declarație de martor la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești în fața procurorului Negulescu Mircea și a ofițerului I M, fără a fi constrâns, chiar ofițerul fiind cel care a redactat declarația și documentele privind atribuirea identității de „Arnăut Vitalii”.

         În cuprinsul denunțului și declarației date în fața mea, Cosma Vlad Alexandru a vorbit despre aspectele menționate în înscrisul olograf și tabelul prezentat.

         Înscrisul olograf conținea calcule, sume de bani/voturi o schemă pramidală de tip caritas prin care alegătorii, așa cum explica Vlad Cosma erau mituiți să voteze cu Ponta.

         Tabelul prezentat mie spre vizualizare conținea o înșiruire de nume și prenume cu numere de telefon a unor cetățeni din Republica Moldova care având dublă cetățenie aveau posibilitatea să voteze pentru alegerea președintelui României.

         Atât de teamă i-a fost lui Cosma de Ghiță și Ponta că a refuzat să îmi predea înscrisurile doveditoare.

         Ulterior colegii de la DNA ST Ploiești, au stabilit printr-un raport de expertiză că scrisul aparține lui Ghiță Sebastian Aurelian.

          Raportul de constatare criminalistică nr.316.992/27.05.2015 prin care s-a concluzionat ca: „Scrisul de mână, reprezentând conţinutul înscrisului fără titulatură şi datare a fost executat de aceeaşi persoană care a scris de mână cererea adresată „Domnule procuror şef”, datată şi semnată pe ambele pagini „Sebastian Ghiţă 27.02.2015”

         La un moment dat un martor a declarat:

         „ …toate sumele de bani folosite la remunerarea membrilor rețelei circulau la negru…banii aduși și folosiți la negru de Cosma Vlad Alexandru si Ghiță Sebastian Aurelian au fost distribuiți pe colegii….Sistemul descris anterior de mine a fost folosit de Ghiță Sebastian Aurelian și Cosma Vlad Alexandru și la alegerile prezidențiale din toamna anului 2014, inclusiv în Republica Moldova, pentru atragerea de voturi în favoarea candidatului PSD, Victor Ponta. Personal am participat la o întâlnire care a avut loc în toamna anului 2014, premergător începutului de campanie electorala pentru alegerile prezidențiale, care a avut loc la Chișinău, Hotel Codru, în Republica Moldova….La acea întâlnire au participat aproximativ 20 de persoane, majoritatea dintre acestea fiind membre ale rețelei dezvoltate pe raza Republicii Moldova pentru atragerea de voturi. În acest context l-am cunoscut pe P I, zis și Alin, ca persoana care gestiona rețeaua din Republica Moldova, sub coordonarea directă a lui Ghiță Sebastian Aurelian. Am asistat la o discuție între Cosma Mircea și P A, în care acesta din urma îi spunea primului ca mai are nevoie de bani pentru atragerea de persoane care sa lucreze în cadrul rețelei și remunerarea acestora. Am constatat ca P A circula cu o mașină care avea combinația de litere RTV în numărul de înmatriculare.”

         Vă imaginați cum ar fi arătat România cu Ponta președinte și Ghiță prim-ministru?

            17.03.2021                                                  Cu drag, Emma Anastasia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here