Liviu Dragnea se pregătește să fie eliberat, dar mai face o încercare ca sentința care l-a dus după gratii să fie anulată. Potrivit unor surse, aseară, Dragnea a fost scos din penitenciar pentru investigații medicale. Procesul are loc astăzi, la Instanța Supremă. Fostul șef PSD execută pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare, pe care a primit-o în celebrul dosar al angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Fosta șefă a instituției, condamnată și ea, a fost deja lăsată în libertate, relatează Realitatea PLUS. 

Liviu Dragnea vrea ca judecătorii să analizeze din nou sentința. Știm bine că el a contestat în permanență verdictul dat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

În paralel, pregătește terenul pentru a cere eliberarea. În curând va putea să depună documentele. El trebuie să execute cel puțin 2 ani și 4 luni din pedeapsa de 3 ani și 6 luni pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive, în anul 2019. Din această perioadă vor fi scăzute și zilele pe care Liviu Dragnea le-a câștigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar. 

În ultimele luni, însă, nu a putut să meargă la muncă, și asta deoarece a fost sancționat. Deși a câștigat un proces în instanță pe această temă, apărarea sa spune că deocamdată tot nu i-a fost permis să se întoarcă la muncă. 

Dacă ar fi să tragem linie, cel mai devreme Liviu Dragnea ar putea să iasă din penitenciar la finalul primăverii sau chiar în lunile de vară ale acestui an. În momentul în care va părăsi penitenciarul îl așteaptă un alt dosar. Vorbim despre celebrul Castel Drum în care a fost inculpat în anul 2020. În acest dosar este acuzat de fraudă cu fonduri europene și guvernamentale. 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentCălin Popescu Tăriceanu vine cu precizări după anunțul DNA: Intrarea în legalitate nu poate să fie socotită ca o favoare făcută firmei Microsoft
Articolul următorAZI la ora 18:00, dezvăluiri înfiorătoare despre „mafia sângelui”, la CULISELE STATULUI PARALEL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.