DNA a descins la Apele Române, miercuri, acolo unde o fostă ospătăriță a fost angajată la departamentul care se ocupă de apărarea contra inundațiilor.

„Conform surselor Recorder, Directia Nationala Anticoruptie a descins, astazi, la sediul Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR), dupa dezvaluirile noastre legate de numirile politice de la aceasta institutie. Potrivit acelorasi surse, au fost ridicate documente care au legatura cu angajarile din ultima perioada. Contactat de Recorder, directorul general interimar al ANAR nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informatia, trimitandu-ne la purtatorul de cuvant. Acesta s-a limitat sa spuna ca „la solicitarea organelor de urmarire penala, ANAR a predat o serie de inscrisuri”, au scris cei de la Recorder pe pagina de Facebook a publicatiei.

Simona Iancu a lucrat ca ospătăriţă, apoi a fost, pe rând, manager de cafenea, manichiuristă şi, vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviţei și care spune că a terminat Facultatea de Chimie. este unul dintre cei mai proaspeţi angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad.

Și prim-ministrul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control al premierului la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, pentru a verifică modul în care o persoană fără calificare și fără experiență a fost angajată la departamentul care se ocupă cu protecția împotriva inundațiilor. Cîțu anunță măsuri împotriva celor care au greșit.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situația de la Apele Române.

În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență. Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fără penali în funcții publice, profesioniști, fără nepotisme și fără conflict de interese”, a anunțat Cîțu, miercuri.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentAchiziții suspecte la UNIFARM: 1 milion de măști medicale neconforme, distribuite în spitale – Administratorul firmei, urmărit PENAL
Articolul următorLegile puterii: Angajați de lux la stat. Care este rețeta succesului lor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.