Trei persoane, printre care un cetăţean sârb, au fost arestate preventiv după ce procurorii DIICOT Gorj au găsit în maşina unuia dintre inculpaţi droguri în valoare de aproape 1,5 milioane de euro. Drogurile urmau să ajungă în Norvegia.

Potrivit DIICOT, în urmă cu două zile, un inculpat a fost prins în flagrant, în timp ce transporta cu un autoturism 93.780 de comprimate ce conțin ca substanță activă Clonazepam și 196.770 de comprimate ce conțin ca substanță activă Alprazolam, disimulate în 5 cutii de carton, bunuri cu o valoare de piață de aproximativ 1.450.000 de euro.

Totodată, cu ocazia constatării infracțiunii flagrante au fost identificate și ridicate sumele de 23.840 de euro și 5.850 de lei, precum și 5 telefoane mobile și 12 cartele SIM.

Alprazolam și Clonazepam fac parte din categoria drogurilor de risc, conform Tabelului-Anexă nr. III din Legea nr. 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare.

„În cauză, s-a reținut faptul că, unul dintre inculpați, cetățean sârb, a introdus în România cu ajutorul unui autocamion drogurile de risc, pe care le-a transportat și predat unui alt inculpat pe raza județului Timiș. Acesta din urmă a fost ajutat în activitatea infracțională de cel de-al treilea inculpat care a asigurat activități de contra-filaj în vederea evitării descoperirii de către organele de urmărire penală”, transmite DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Drogurile urmau să ajungă în Norvegia, în vederea comercializării pe teritoriul acestei țări.

În data de 31.08.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 3 inculpați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Pitești, Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Mehedinţi și Vâlcea, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj și Direcției Regionale Vamale Timișoara.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentDNA la Poșta Română. Anca Alexandrescu: „Am auzit, pe surse, că vizat de DNA este și fostul lider de sindicat, Matei Brătianu”
Articolul următorRaport CIA: România este sursă producătoare de canabis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.