Corpul de control al premierului Florin Cîțu a sesizat Parchetul General în legătură cu accesarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV) cu parola Ministerului Sănătății (MS).

Controlul Corpului de control a fost demarat în urmă cu aproximativ o săptămână, ca urmare a mai multor sesizări primite pe marginea acestui subiect.

Sesizarea  vizează modul în care a fost accesat Registrul Electronic Național de Vaccinări, baza de date la care a avut acces Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Vlad Voiculescu și pe care a făcut-o publică pe site-ul guvernamental data.gov.ro, la începutul lunii martie.

Realitatea.net reamintește că la finalul săptămânii trecute Ministerul Sănătății a venit cu o serie de precizări în urma verificărilor efectuate de Corpul de Control al Premierului legate de procesul de transparentizare a datelor în legătură cu vaccinarea împotriva coronavirusului.

Oficialii din Sănătate au transmis, astfel, că accesul ministerului a fost limitat la date statistice, fără a fi vorba de informații cu caracter secret.

„Corpul de control al Prim-Ministrului a efectuat verificări cu privire la procesul de transparentizare a datelor privind vaccinarea împotriva COVID-19, demarat de Ministerul Sănătății. Au fost verificate în cadrul controlului activitățile specifice mai multor instituții din subordinea Ministerului Sănătății și a celor aflate în subordinea sau coordonarea Guvernului, care au atribuții legale în privința gestionării Platformei naționale de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și a Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV). Accesul Ministerului Sănătății în RENV a fost limitat la date statistice, fără caracter secret, adică la informații publice, care pot fi accesate de orice persoană”, se arată într-o informare a MS ce datează din data de 9 aprilie.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentPercheziții la firme care făceau curățenie în SPITALE. Suspiciuni grave de spălare de bani
Articolul următorDREPTUL LA ADEVĂR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.