Curtea Constituțională a României a respins, cu unanimitate de voturi, cererea formulată de președintele Senatului – Anca Dragu și a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvernul României și prim-ministrul României, pe de o parte, și Parlamentul României, pe de altă parte.

Anca Dragu a sesizat CCR cu acest conflict juridic de natură constituţională.

„Solicit instanţei de contencios constituţional să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi prim-ministru, pe de o parte, şi Parlamentul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale referitoare la obligativitatea obţinerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale, efectuate după schimbarea compoziţiei politice a Guvernului.

De asemenea, cer obligarea prim-ministrului la a formula propuneri de miniştri şi a le înainta Parlamentului în vederea pronunţării asupra noii compoziţii politice a Guvernului”, declara Anca Dragu pe 15 septembrie.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentDGPI, raport de evaluare pe 2020: Cifrele incidentelor cibernetice sunt impresionante – Confruntările instituției în anul trecut
Articolul următorProcurorul General anunță sancțiuni pentru antivacciniști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.