Avocata lui Cristian Rizea susține că procedura de retragere a cetățeniei a clientului său este ilegală pentru că, la momentul respectiv, fostul deputat avea statut de inculpat și nu de condamnat. Mai mult, Corina Stratan spune că procurorul din acest caz nu ar avea competența necesară în dosar, el făcând parte din secția de mediu. Avocata lui Rizea avertizează că clientul ei va face dezvăluiri, care ar putea influența alegerile legislative din Republica Moldova. Declarația a fost consemnată în emisiunea „Culisele Statului Paralel”, de la Realitatea PLUS.

Corina Stratan: „Toate demersurile făcute de procuratură pentru prelungirea arestului domnului Rizea ar trebui să fie repartizate aleatoriu, dar de cinci ori au fost date aceluiași judecător. De aceea, Cristian Rizea refuză să se mai prezinte la ședințele de judecată. (…) A fost pornită o cauză penală în ceea ce privește falsul în declarații la dobândirea cetățeniei Republicii Moldova. (…) Această cauză a fost pornită ilegal în Republica Moldova. (…) Răspunderea penală este prescrisă din 2019. Se va demonstra că Cristian Rizea nu a comis această faptă. Procurorul îl acuză pe Rizea că la momentul dobândirii cetățeniei Republicii Moldova era inculpat și nu condamnat. Procurorul care a intentat acest proces lui Rizea este din Secția de Mediu. Ce interes ar avea un procuror din această secție să pornească o asemenea ilegalitate? Este grav că domnul procuror spune în prima parte a ordonanței că avea statut de inculpat și asta nu era o inderdicție pentru obținerea cetățeniei la acea vreme. Sunt încălcări grave, Cristian Rizea a depus plângeri împotriva acestor procurori. Cristian Rizea a spus că va face dezvăluiri senzaționale după ce va ieși din arest.

Aceste dezvăluiri vor putea influența și alegerile legislative anticipate de la Chișinău. Domnul Rizea a trimit o scrisoare către Maia Sandu, în care spune că va veni cu dezvăluiri despre miliardul pierdut. Cristian Rizea spune că se dorește să se scape de el. (…) Este foarte clar că de cinci ori să pice la același judecător nu e întâmplător, când sunt peste 20 de judecători în Chișinău. E ceva suspect la mijloc. Toate problemele lui Cristian Rizea sunt datorită dezvăluirilor de la postul vostru de televiziune, Realitatea PLUS, și din cauza cărții publicate. (…) Starea sănătății lui Rizea nu e foarte bună, a făcut un EKG la inimă. Citește mult în penitenciar, face sport și scrie. (…) Procuroarea de la Procuratura Generală a cerut prelungirea arestării. (…) Noi o să cerem la Curtea Supremă să fie mutat dosarul de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana la un alt tribunal de nivel egal. Este luptă mare, complexă și avem de muncit.”

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentReprezentantii Chimcomplex, detalii in exclusivitate la Realitatea Plus despre contractele muncitorilor uciși în „apartamentul groazei”
Articolul următorAngajatul care a vorbit despre pacienții legați de pat la ATI Sibiu, audiat azi de procurori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.