La data de 27 septembrie 2020, de la începutul procesului electoral şi până la această oră polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureş au intervenit în 17 situații în care au fost semnalate posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

În urma verificărilor au fost întocmite două dosare penale, şi au fost sesizate Parchetele aferente, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.800 de lei şi 12 avertismente.

Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru continuarea propagandei electorale după finalizarea campaniei electorale şi pentru vânzarea de băuturi alcoolice în apropierea secţiei de votare. Cele două dosare penale au fost întocmite pentru infracţiuni electorale (Vot multiplu la Vișeu de Sus și lovirea la Secția 4 Leordina. ), respectiv pentru infracţiunea de lovire si alte violente.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pe toată perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a verifica punctual, cu celeritate, orice sesizare privind încălcarea legii şi pentru a stabili existenţa aspectelor semnalate.

Forţele Ministerului Afacerilor Interne sunt prezente în sistem integrat pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică, şi pentru a acţiona eficient în orice împrejurare care poate afecta procesul electoral. Acolo unde situaţia o va impune, nu vom avea toleranţă faţă de nici o persoană care încalcă prevederile legale şi vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentDoi minori au vrut să voteze cu buletinele părinților, în județul Covasna!
Articolul următorSancțiuni contravenționale la alegerile locale, în Vâlcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.