A fost anulată prima amendă pentru nepurtarea măștii de protecție, după ce Curtea Constituțională a decis că obligativitatea purtării acesteia nu este legală. Decizia poate crea un precedent juridic pentru toate amenzile de acest tip. Anularea a fost pronunțată, deși motivarea deciziei CCR n-a fost încă publicată în Monitorul Oficial.

Amenda anulată a fost acordată în aprilie 2020 unei persoane care nu purta mască, în zona Gării de Nord din București. Persoana a contestat sancțiunea, iar avocații au invocat noua decizie a CCR. Magistrații spun că deși motivarea n-a fost publicată în Monitorul Oficial.

Pe 15 februarie, judecătorii CCR au decis, în unanimitate, că este neconstituțional actul normativ care prevede că pe durata stării de alertă, prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Decizia Curții Constituționale este definitivă şi general obligatorie.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentSibian reținut după ce a pretins că e medic și a consultat oameni, inclusiv un copil de 1 an
Articolul următorCurtea Penală Internațională are în vedere o ANCHETĂ privind posibile crime de război, în Ucraina. Sunt vizate Rusia și Belarus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.